Tamara Maria

Fado zangeres en Braziliaanse bossa nova zangeres in één.


Unieke combi.

Gepassioneerde Fado muziek afgewisseld met de zwoele lichtvoetige Bossa Nova Muziek is een unieke combinatie die alleen Tamara Maria kan bieden.

Wanneer je Tamara Maria Bossa Navo en Fado hoort zingen, weet je het meteen : Zij heeft ook Portugees bloed door haar aderen stromen en de Saudade " zit in haar genen. In het zwart gekleed met een sjaal gedrapeerd over haar schouders, zingt Tamara Maria over het harde leven, de zee die geeft en neemt, de ongenadige liefde en het betoverende Lisboa. Als een ware fadista schuwt Tamara Maria niet die typisch snik in de stem, die gekwelde expressie, de handgebaren en de rauwe emotie die Fado zo onmiskenbaar Fado maakt.

Tamara Maria met gitarist Frans van Keep

De fado komt van binnen uit en moet naar buiten. De gitaar begeleidt, omlijst, soleert, vertraagd, versneld, liefkoost de stem van Tamara Maria. Als een samenspel tussen snaren en stem. En jij, de luisteraar, bent getuige. Die Portugese woorden, wellicht onverstaanbaar, maar zo recht uit het hart, dat iedere toehoorder ze begrijpt. Van hart tot hart. O coração fala ao coração. Fado is echt. Fado komt binnen. Fado is het leven.

Geniet van Bossa fado zangeres Tamara Maria. Als theaterconcert of als huiskamerconcert of tuinconcert of in een restaurant zoals de talloze restaurants in Lissabon. Boek een Fado concert met Tamara Maria hier.

Tamara Maria zingt behalve fado ook een breed achtergrondmuziek repertoire. Zoals lounge muziek, latin muziek, jazzy muziek, bossa nova, smooth popmuziek.

Tamara Maria, Bossa Nova zangeres pur sang

Zangeres Tamara Maria zingt Braziliaanse muziek en in het bijzonder bossa nova met een sublieme timing en een prachtige warme stem.Op onnavolgbare wijze brengt de vocaliste de zoete melancholie van bossa nova klassiekers zoals 'Felicidade', 'Desafinado' en 'One note Samba' tot leven.

Tamara Maria studeerde aan het Hilversumse conservatorium en Amsterdamse Sweelinck Conservatorium in Nederland. Ze was de eerste conservatoriumstudent, die afstudeerde in het keuze vak : Latin.

Na haar afstuderen won ze een beurs om Brazilië verder studeren aan Centro Musical Adolfo in Rio de Janeiro waar de bakermat van de bossa nova ligt. Aan het gerenomeerde muziek instituut van componist/pianist/arrangeur/producer/winnaar van de latingrammy Antonio Adolfo.

Samen met Cor Bakker ging Tamara Maria voor het oog van de camera (Cor op Reis) op zoek naar de echte Girl from Ipanema, en zong het lied voor deze muze.

Na terugkomst was Tamara Maria te beluisterenop radio, TV, evenementen, festivals(o.a. North Sea Jazz)en met haar eigen concertprogramma in de theaters : Tribute to Elis Regina !

De Bossa Nova zangeres schreef veel liedjes onder pseudonym Tyrah Morena en produceerde diverse tracks en cd's waaronder haar eigen debuut CD waarop een Nederlandse allstars musici spelen waaronder pianist Cor Bakker en jazz zanger Wouter Hamel.

Tamara Maria treedt in de voetsporen van legendarische Braziliaanse topmusicizoals João Gilberto, Astrud Gilberto,Stan Getz, Maria Bethania, Gal Costa,Elis Regina, Antonio Carlos Jobim, Sergio Mendes, Maria Rita en Bebel Gilberto.

Dus als u een middag of avondvullen optreden wenst, kunt u Tamara Maria als allround latin, lounge zangeres met dito repertoire inzetten.